Udka w miodowo-octowej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka w miodowo-octowej glazurze

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy oliwą i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Ocet balsamiczny mieszamy z miodem. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Marchew obieramy,płuczemy i kroimy w skośne grube plastry. Obkładamy mięso warzywami.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Po 10 minutach smarujemy glazurą miodowo-octową i ponownie wsawiamy do piekarnika, i tak co 10 minut.Pieczemy łącznie około godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka fasola po bretońsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej