Udka w miodowo-octowej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl

Udka w miodowo-octowej glazurze

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy oliwą i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Ocet balsamiczny mieszamy z miodem. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Marchew obieramy,płuczemy i kroimy w skośne grube plastry. Obkładamy mięso warzywami.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Po 10 minutach smarujemy glazurą miodowo-octową i ponownie wsawiamy do piekarnika, i tak co 10 minut.Pieczemy łącznie około godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka w miodowo-octowej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej