Sos pomidorowy z parówkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

202 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Zagotuj.

Sos pomidorowy z parówkami - Krok 1

Krok 2

Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Pod koniec gotowania dodaj parówki oraz żółty ser.

Sos pomidorowy z parówkami - Krok 2

Krok 3

Dopraw do smaku mieloną papryką. Sos pomidorowy z parówkami podawaj do makaronu, ryżu, mięsa.

Sos pomidorowy z parówkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos pomidorowy z parówkamiSos pomidorowy z parówkami

Prosty i pyszny sos pomidorowy z parówkami to definicja szybkiego obiadu. Do jego przygotowania będziesz potrzebować jedynie kilku składników i rondelka, by wszystko w nim połączyć. Brzmi zachęcająco? Zatem do dzieła. Najpierw błyskawiczny sos pomidorowy w proszku wymieszaj ze wskazaną na opakowaniu ilością wody i zagotuj. Następnie pokrój parówki – pozbawione osłonek – w niewielkie plasterki, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oba składniki dodaj do sosu pod koniec gotowania. Rozpuszczone kawałki sera nie tylko wzbogacą smak potrawy, ale także urozmaicą jej konsystencję. Do przyprawienia użyj mielonej słodkiej papryki, a jeśli lubisz bardziej pikantne dania, wsyp również szczyptę pieprzu kajeńskiego. Tak przygotowany sos serwuj na ciepło z ugotowanym ryżem, kaszą lub makaronem, np. typu świderki lub penne. Do dekoracji wykorzystaj świeży koperek lub drobno posiekaną natkę pietruszki. Z czym podasz sos pomidorowy z parówkami? Koniecznie podziel się swoją propozycją w komentarzu.