
Składniki
3 sztuki
5 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos pomidorowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Zagotuj.

Krok 2
Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Pod koniec gotowania dodaj parówki oraz żółty ser.

Krok 3
Dopraw do smaku mieloną papryką. Sos pomidorowy z parówkami podawaj do makaronu, ryżu, mięsa.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pomidorowy z parówkami
Prosty i pyszny sos pomidorowy z parówkami to definicja szybkiego obiadu. Do jego przygotowania będziesz potrzebować jedynie kilku składników i rondelka, by wszystko w nim połączyć. Brzmi zachęcająco? Zatem do dzieła. Najpierw błyskawiczny sos pomidorowy w proszku wymieszaj ze wskazaną na opakowaniu ilością wody i zagotuj. Następnie pokrój parówki – pozbawione osłonek – w niewielkie plasterki, a ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oba składniki dodaj do sosu pod koniec gotowania. Rozpuszczone kawałki sera nie tylko wzbogacą smak potrawy, ale także urozmaicą jej konsystencję. Do przyprawienia użyj mielonej słodkiej papryki, a jeśli lubisz bardziej pikantne dania, wsyp również szczyptę pieprzu kajeńskiego. Tak przygotowany sos serwuj na ciepło z ugotowanym ryżem, kaszą lub makaronem, np. typu świderki lub penne. Do dekoracji wykorzystaj świeży koperek lub drobno posiekaną natkę pietruszki. Z czym podasz sos pomidorowy z parówkami? Koniecznie podziel się swoją propozycją w komentarzu.