Sos aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos aioli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

207 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozgnieć w moździerzu wraz z solą i Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr na gładką masę (możesz również użyć blendera).

Sos aioli - Krok 1

Krok 2

Dodaj żółtka i trochę soku cytrynowego. Całość wymieszaj.

Sos aioli - Krok 2

Krok 3

Dolej powoli oliwę, cały czas ucierając.

Sos aioli - Krok 3

Krok 4

Salsę możesz dodawać na ciepło lub zimno, do ryb i ślimaków.

Sos aioli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej