Sos aioli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

184 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek rozgnieć w moździerzu wraz z solą i Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr na gładką masę (możesz również użyć blendera).

Sos aioli - Krok 1

Krok 2

Dodaj żółtka i trochę soku cytrynowego. Całość wymieszaj.

Sos aioli - Krok 2

Krok 3

Dolej powoli oliwę, cały czas ucierając.

Sos aioli - Krok 3

Krok 4

Salsę możesz dodawać na ciepło lub zimno, do ryb i ślimaków.

Sos aioli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej