Sos do ryżu sushi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos do ryżu sushi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj osiem łyżek octu ryżowego z łyżką japońskiego sosu sojowego.

Krok 2

Dodaj do tego 4 łyżki cukru i dobrze wymieszaj. Sos należy dodawać do ciepłego ryżu, dobrze schłodzony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do ryżu sushi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej