
Składniki
4 łyżki
1 łyżka
8 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj osiem łyżek octu ryżowego z łyżką japońskiego sosu sojowego.
Krok 2
Dodaj do tego 4 łyżki cukru i dobrze wymieszaj. Sos należy dodawać do ciepłego ryżu, dobrze schłodzony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej