Ciastka dla cukrzyków - przepis dla diabetyków | Przepisy.pl pixel

Ciasteczka dla diabetyków

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

85

heart
381 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

604 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

717 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

20 gramów

20 gramów

20 gramów

200 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło i mleko podgrzej razem na małym ogniu. Odstaw na bok do wystudzenia.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 1

Krok 2

Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Całość wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 2

Krok 3

Połącz z wystudzonym masłem z mlekiem i dwoma jajkami. Dobrze wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto nakładaj łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując małe ciasteczka.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 4

Krok 5

Piecz w piekarniku, w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka dla diabetykówCiasteczka dla diabetyków

Jak połączyć miłość do słodyczy z ograniczeniami narzucanymi przez konieczność kontroli cukru w diecie? Jednym z rozwiązań są ciasteczka dla diabetyków, przygotowane bez dodatku cukru. Płatki owsiane, masło, jajka i mleko to podstawowe produkty, z których przygotujecie ciasteczka. Oprócz niezwykle prostego składu deser ten cechuje się także szybkością przygotowania – pół godziny wystarczy, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem bezcukrowych ciasteczek.

Dla kogo?

Ciasteczka bez dodatku cukru to propozycja nie tylko dla diabetyków. Zachwycą każdego, kto lubi szybkie, proste i pyszne domowe desery.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na co dzień. Ciasteczka dla diabetyków są wręcz obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej kawy! Możecie je także zabrać do pracy, jako oryginalną i pyszną przekąskę.

Czy wiesz, że?

Płatki owsiane produkowane są w trzech wersjach – zwykłe, górskie i błyskawiczne. Różnią się sposobem przygotowania. Zwykłe wymagają gotowania, górskie jedynie krótkotrwałego podgrzania, natomiast błyskawiczne mogą być spożywane również na zimno.

Dla urozmaicenia:

Możesz przygotować większą ilość ciasteczek bez cukru. Aby zachowały swoją świeżość przez długi czas, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pudełku.