Ciasteczka dla diabetyków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka dla diabetyków

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

335 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

394 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

403 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

20 gramów

20 gramów

20 gramów

200 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło i mleko podgrzej razem na małym ogniu. Odstaw na bok do wystudzenia.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 1

Krok 2

Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Całość wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 2

Krok 3

Połącz z wystudzonym masłem z mlekiem i dwoma jajkami. Dobrze wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto nakładaj łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując małe ciasteczka.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 4

Krok 5

Piecz w piekarniku, w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka dla diabetykówCiasteczka dla diabetyków

Jak połączyć miłość do słodyczy z ograniczeniami narzucanymi przez konieczność kontroli cukru w diecie? Jednym z rozwiązań są ciasteczka dla diabetyków, przygotowane bez dodatku cukru. Płatki owsiane, masło, jajka i mleko to podstawowe produkty, z których przygotujecie ciasteczka. Oprócz niezwykle prostego składu deser ten cechuje się także szybkością przygotowania – pół godziny wystarczy, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem bezcukrowych ciasteczek.

Dla kogo?

Ciasteczka bez dodatku cukru to propozycja nie tylko dla diabetyków. Zachwycą każdego, kto lubi szybkie, proste i pyszne domowe desery.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na co dzień. Ciasteczka dla diabetyków są wręcz obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej kawy! Możecie je także zabrać do pracy, jako oryginalną i pyszną przekąskę.

Czy wiesz, że?

Płatki owsiane produkowane są w trzech wersjach – zwykłe, górskie i błyskawiczne. Różnią się sposobem przygotowania. Zwykłe wymagają gotowania, górskie jedynie krótkotrwałego podgrzania, natomiast błyskawiczne mogą być spożywane również na zimno.

Dla urozmaicenia:

Możesz przygotować większą ilość ciasteczek bez cukru. Aby zachowały swoją świeżość przez długi czas, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pudełku.