Ciasteczka dla diabetyków

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

278 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

323 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 szklanki

20 gramów

20 gramów

20 gramów

200 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło i mleko podgrzej razem na małym ogniu. Odstaw na bok do wystudzenia.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 1

Krok 2

Do miski wsyp wszystkie suche składniki. Całość wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 2

Krok 3

Połącz z wystudzonym masłem z mlekiem i dwoma jajkami. Dobrze wymieszaj.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 3

Krok 4

Gotowe ciasto nakładaj łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując małe ciasteczka.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 4

Krok 5

Piecz w piekarniku, w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut.

Ciasteczka dla diabetyków - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka dla diabetyków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z marmoladą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasteczka dla diabetykówCiasteczka dla diabetyków

Jak połączyć miłość do słodyczy z ograniczeniami narzucanymi przez konieczność kontroli cukru w diecie? Jednym z rozwiązań są ciasteczka dla diabetyków, przygotowane bez dodatku cukru. Płatki owsiane, masło, jajka i mleko to podstawowe produkty, z których przygotujecie ciasteczka. Oprócz niezwykle prostego składu deser ten cechuje się także szybkością przygotowania – pół godziny wystarczy, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem bezcukrowych ciasteczek.

Dla kogo?

Ciasteczka bez dodatku cukru to propozycja nie tylko dla diabetyków. Zachwycą każdego, kto lubi szybkie, proste i pyszne domowe desery.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na co dzień. Ciasteczka dla diabetyków są wręcz obowiązkowym dodatkiem do popołudniowej kawy! Możecie je także zabrać do pracy, jako oryginalną i pyszną przekąskę.

Czy wiesz, że?

Płatki owsiane produkowane są w trzech wersjach – zwykłe, górskie i błyskawiczne. Różnią się sposobem przygotowania. Zwykłe wymagają gotowania, górskie jedynie krótkotrwałego podgrzania, natomiast błyskawiczne mogą być spożywane również na zimno.

Dla urozmaicenia:

Możesz przygotować większą ilość ciasteczek bez cukru. Aby zachowały swoją świeżość przez długi czas, przechowuj je w szczelnie zamkniętym pudełku.