Pieguski z czekoladą i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieguski z czekoladą i cynamonem

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

80 gramów

450 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy miękkie masło i miksujemy je z cukrem, następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i cynamon i ponownie miksujemy.

Krok 2

Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wszystko razem łyżką lub mikserem. Czekoladę siekamy nożem na kawałki i dodajemy do masy, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, grzanie góra-dół.

Krok 3

Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy za pomocą widelca. Ciasteczka pieczemy przez 18 minut, wyciągamy i studzimy na kratce. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej