Pieguski z czekoladą i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieguski z czekoladą i cynamonem

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

6

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

80 gramów

450 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy miękkie masło i miksujemy je z cukrem, następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i cynamon i ponownie miksujemy.

Krok 2

Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wszystko razem łyżką lub mikserem. Czekoladę siekamy nożem na kawałki i dodajemy do masy, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, grzanie góra-dół.

Krok 3

Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy za pomocą widelca. Ciasteczka pieczemy przez 18 minut, wyciągamy i studzimy na kratce. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

1

Opinie o przepisie

  • sandra i ania

    sandra i ania , 09.06.2021

    super pyszne ciasteczka super smak i ta jakość coś niesamowitego pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej