Pieguski z czekoladą i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieguski z czekoladą i cynamonem

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

6

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

251 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

80 gramów

450 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy miękkie masło i miksujemy je z cukrem, następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i cynamon i ponownie miksujemy.

Krok 2

Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wszystko razem łyżką lub mikserem. Czekoladę siekamy nożem na kawałki i dodajemy do masy, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, grzanie góra-dół.

Krok 3

Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy za pomocą widelca. Ciasteczka pieczemy przez 18 minut, wyciągamy i studzimy na kratce. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

1

Opinie o przepisie

  • sandra i ania

    sandra i ania , 09.06.2021

    super pyszne ciasteczka super smak i ta jakość coś niesamowitego pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej