
Składniki
200 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
80 gramów
450 gramów
1 łyżeczka
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wkładamy miękkie masło i miksujemy je z cukrem, następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i cynamon i ponownie miksujemy.
Krok 2
Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wszystko razem łyżką lub mikserem. Czekoladę siekamy nożem na kawałki i dodajemy do masy, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, grzanie góra-dół.
Krok 3
Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy za pomocą widelca. Ciasteczka pieczemy przez 18 minut, wyciągamy i studzimy na kratce. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej