Pieguski z czekoladą i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieguski z czekoladą i cynamonem

Autor: Marzena Kulinarna Maniusia

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

80 gramów

450 gramów

1 łyżeczka

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy miękkie masło i miksujemy je z cukrem, następnie dodajemy jajko i ponownie miksujemy. Dodajemy masło orzechowe i cynamon i ponownie miksujemy.

Krok 2

Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i mieszamy wszystko razem łyżką lub mikserem. Czekoladę siekamy nożem na kawałki i dodajemy do masy, mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, grzanie góra-dół.

Krok 3

Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy za pomocą widelca. Ciasteczka pieczemy przez 18 minut, wyciągamy i studzimy na kratce. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieguski z czekoladą i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej