
Składniki
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
4 listków
2 łyżeczki
4 sztuki
2 plastry
2 plastry
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni podgrzać oliwę i smażyć mięso na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić na pół. Dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Składać bułki w kolejności: sałata, 2 plastry pomidora, ser gouda, mięso, cheddar, sałata, wierzch bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej