Bardzo serowy cheeseburger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo serowy cheeseburger

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

4 listków

2 łyżeczki

4 sztuki

2 plastry

2 plastry

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni podgrzać oliwę i smażyć mięso na małym ogniu przez ok. 10 minut.

Krok 3

Bułki przekroić na pół. Dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.

Krok 4

Składać bułki w kolejności: sałata, 2 plastry pomidora, ser gouda, mięso, cheddar, sałata, wierzch bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej