
Składniki
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
4 listków
2 łyżeczki
4 sztuki
2 plastry
2 plastry
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni podgrzać oliwę i smażyć mięso na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić na pół. Dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Składać bułki w kolejności: sałata, 2 plastry pomidora, ser gouda, mięso, cheddar, sałata, wierzch bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej