
Składniki
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
4 listków
2 łyżeczki
4 sztuki
2 plastry
2 plastry
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni podgrzać oliwę i smażyć mięso na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Krok 3
Bułki przekroić na pół. Dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.
Krok 4
Składać bułki w kolejności: sałata, 2 plastry pomidora, ser gouda, mięso, cheddar, sałata, wierzch bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej