Bardzo serowy cheeseburger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bardzo serowy cheeseburger

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

4 listków

2 łyżeczki

4 sztuki

2 plastry

2 plastry

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z cebulką i uformować 2 kotlety. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni podgrzać oliwę i smażyć mięso na małym ogniu przez ok. 10 minut.

Krok 3

Bułki przekroić na pół. Dół posmarować sosem BBQ, a górę majonezem.

Krok 4

Składać bułki w kolejności: sałata, 2 plastry pomidora, ser gouda, mięso, cheddar, sałata, wierzch bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bardzo serowy cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej