Składniki
1.5 szklanki
1 kilogram
100 gramów
1 puszka
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy na sypko. Przekładamy do naczynia żaroodpornego
Krok 2
Mięso mielone podsmażamy na oleju, rozdrabniający by nie było dużych kawałków. Dodajemy przyprawy oraz kukurydzę z puszki (wraz z zalewą), chwilę dusimy.
Krok 3
Mięso mielone wykładamy na przygotowany wcześniej ryż. Równomiernie rozsypujemy ser żółty oraz słonecznik. Można posypać z góry ulubioną przyprawą.
Krok 4
Całość zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej