
Składniki
1.5 szklanki
1 kilogram
100 gramów
1 puszka
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotujemy na sypko. Przekładamy do naczynia żaroodpornego
Krok 2
Mięso mielone podsmażamy na oleju, rozdrabniający by nie było dużych kawałków. Dodajemy przyprawy oraz kukurydzę z puszki (wraz z zalewą), chwilę dusimy.
Krok 3
Mięso mielone wykładamy na przygotowany wcześniej ryż. Równomiernie rozsypujemy ser żółty oraz słonecznik. Można posypać z góry ulubioną przyprawą.
Krok 4
Całość zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Orientalna Grubo Mielona Do Drobiu i Owoców Morza Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej