Fit Cheeseburger

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

8 łyżek

8 listki

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

4 plastry

0.5 sztuki

20 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz liście sałaty, pokrój pomidora i ogórka w plastry, paprykę w paski. Pokrój cebulę w kosteczkę. Jedną cebulę usmaż na maśle. Przekrój bułkę. Możesz ją przypiec w opiekaczu, ale nie musisz.

Krok 2

Do dużej miski wrzuć mięso, sól, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, czosnek z praski, pokrojoną w kostkę cebulkę oraz jajko i dokładnie wymieszaj. Uformuj kotlety do burgera i wrzuć je na rozgrzany olej na patelni. Przysmaż 3 minuty z jednej strony i odwróć. Przykryj pokrywką na 2 minuty i później odsłoń na minutę, aby się przypiekły. Kotlety zdejmij na ręcznik papierowy i osusz z tłuszczu.

Krok 3

Posmaruj jedną część bułki musztardą, a drugą ketchupem. Następnie połóż liść sałaty, cebulkę zeszkloną na masełku, pomidor, ogórek , a na to mięso, następnie ser, paprykę i znowu liść sałaty. Na samą górę połóż kiełki i przykryj drugą częścią bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również