Fit Cheeseburger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fit Cheeseburger

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

8 łyżek

8 listki

1 sztuka

1 sztuka

1 garść

1 sztuka

4 plastry

0.5 sztuki

20 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz liście sałaty, pokrój pomidora i ogórka w plastry, paprykę w paski. Pokrój cebulę w kosteczkę. Jedną cebulę usmaż na maśle. Przekrój bułkę. Możesz ją przypiec w opiekaczu, ale nie musisz.

Krok 2

Do dużej miski wrzuć mięso, sól, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, czosnek z praski, pokrojoną w kostkę cebulkę oraz jajko i dokładnie wymieszaj. Uformuj kotlety do burgera i wrzuć je na rozgrzany olej na patelni. Przysmaż 3 minuty z jednej strony i odwróć. Przykryj pokrywką na 2 minuty i później odsłoń na minutę, aby się przypiekły. Kotlety zdejmij na ręcznik papierowy i osusz z tłuszczu.

Krok 3

Posmaruj jedną część bułki musztardą, a drugą ketchupem. Następnie połóż liść sałaty, cebulkę zeszkloną na masełku, pomidor, ogórek , a na to mięso, następnie ser, paprykę i znowu liść sałaty. Na samą górę połóż kiełki i przykryj drugą częścią bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fit Cheeseburger  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej