Kolorowy makaron z kremowym sosem pieczarkowym i włoskimi dodatkami
średnie
21 osób zapisało

Składniki
500 gramów
400 gramów
1 sztuka
35 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
150 gramów
60 gramów
15 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokój w kostkę cebulę. Następnie umyj dokładnie pieczarki i pokój w plasterki. Na oleju z pomidorów podsmaż cebulę, aż się zeszkli, następnie dodaj pieczarki i podduś pod przykryciem. Obierz 1 ząbek czosnku i wyciśnij go przez praskę do garnka. Następnie dorzuć kostkę warzywną. Do zawartości garnka dodaj tymianek, pieprz ziołowy oraz chili i podsmażaj na przemian z duszeniem ok. 25 minut. Odczekaj, aż pieczarki lekko przestygną i wymieszaj gotowe pieczarki z mascarpone.
Krok 2
Ugotuj makaron według instrukcji. W między czasie pokrój cukinię w pół plastry i usmaż ją na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodaj obrany, sprasowany drugi ząbek czosnku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
Krok 3
Pokrój ser feta w kostkę, kolendrę posiekaj oraz przygotuj papryczki.
Krok 4
Do miseczek nałóż makaron, następnie polej makaron kremowym sosem pieczarkowym, dołóż cukinię i wszystko podaj ze składnikami przygotowanymi w kroku 3. Całość dania możesz wymieszać, wtedy będzie smakowało najlepiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej