Kolorowy makaron z kremowym sosem pieczarkowym i włoskimi dodatkami
średnie
25 osób zapisało

Składniki
500 gramów
400 gramów
1 sztuka
35 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
150 gramów
60 gramów
15 sztuk
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz i pokój w kostkę cebulę. Następnie umyj dokładnie pieczarki i pokój w plasterki. Na oleju z pomidorów podsmaż cebulę, aż się zeszkli, następnie dodaj pieczarki i podduś pod przykryciem. Obierz 1 ząbek czosnku i wyciśnij go przez praskę do garnka. Następnie dorzuć kostkę warzywną. Do zawartości garnka dodaj tymianek, pieprz ziołowy oraz chili i podsmażaj na przemian z duszeniem ok. 25 minut. Odczekaj, aż pieczarki lekko przestygną i wymieszaj gotowe pieczarki z mascarpone.
Krok 2
Ugotuj makaron według instrukcji. W między czasie pokrój cukinię w pół plastry i usmaż ją na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodaj obrany, sprasowany drugi ząbek czosnku oraz pokrojone w paski suszone pomidory.
Krok 3
Pokrój ser feta w kostkę, kolendrę posiekaj oraz przygotuj papryczki.
Krok 4
Do miseczek nałóż makaron, następnie polej makaron kremowym sosem pieczarkowym, dołóż cukinię i wszystko podaj ze składnikami przygotowanymi w kroku 3. Całość dania możesz wymieszać, wtedy będzie smakowało najlepiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Pieprz ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































