Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami
łatwe
136 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 4
Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej