Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 4

Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 19.01.2020

    super danie , zmodyfikowałem przepis dodając słonecznik ,nerkowce i orzechy włoskie , i co najważniejsze , krótko czas przygotowania , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej