Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 4

Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 19.01.2020

    super danie , zmodyfikowałem przepis dodając słonecznik ,nerkowce i orzechy włoskie , i co najważniejsze , krótko czas przygotowania , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej