Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

243 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 4

Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 19.01.2020

    super danie , zmodyfikowałem przepis dodając słonecznik ,nerkowce i orzechy włoskie , i co najważniejsze , krótko czas przygotowania , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej