Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

245 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 4

Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.

1

Opinie o przepisie

  • Maja Miśkiewicz

    Maja Miśkiewicz , 19.01.2020

    super danie , zmodyfikowałem przepis dodając słonecznik ,nerkowce i orzechy włoskie , i co najważniejsze , krótko czas przygotowania , polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej