Sajgonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sajgonki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso smażymy na łyżce rozgrzanego oleju, rozdrabniając np. widelcem. Przyprawaiamy solą i pieprzem dla smaku. Dodajemy mieszankę chińską i pocięte grzyby mun. Smażymy ok. 8 - 10 minut.

Krok 2

Makaron ryżowy zmiękczamy w gorącej wodzie i kroimy na drobne nitki. Zesmażone mięso i warzywa dodajemy do miski, razem z pokrojonym makaronem i kiełkami fasoli, wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawę 5 smaków i dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Mamy gotowy farsz.

Krok 3

Po zmiękczeniu papieru ryżowego w letniej wodzie, formujemy sajgonki nakładając farsz i zawijając. Gotowe smażymy na głębokim oleju do zarumienienia i chrupkości. Podajemy z warzywami, ryżem lub frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sajgonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej