
Składniki
500 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso smażymy na łyżce rozgrzanego oleju, rozdrabniając np. widelcem. Przyprawaiamy solą i pieprzem dla smaku. Dodajemy mieszankę chińską i pocięte grzyby mun. Smażymy ok. 8 - 10 minut.
Krok 2
Makaron ryżowy zmiękczamy w gorącej wodzie i kroimy na drobne nitki. Zesmażone mięso i warzywa dodajemy do miski, razem z pokrojonym makaronem i kiełkami fasoli, wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawę 5 smaków i dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Mamy gotowy farsz.
Krok 3
Po zmiękczeniu papieru ryżowego w letniej wodzie, formujemy sajgonki nakładając farsz i zawijając. Gotowe smażymy na głębokim oleju do zarumienienia i chrupkości. Podajemy z warzywami, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej