
Składniki
500 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso smażymy na łyżce rozgrzanego oleju, rozdrabniając np. widelcem. Przyprawaiamy solą i pieprzem dla smaku. Dodajemy mieszankę chińską i pocięte grzyby mun. Smażymy ok. 8 - 10 minut.
Krok 2
Makaron ryżowy zmiękczamy w gorącej wodzie i kroimy na drobne nitki. Zesmażone mięso i warzywa dodajemy do miski, razem z pokrojonym makaronem i kiełkami fasoli, wbijamy 2 jajka, dodajemy przyprawę 5 smaków i dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Mamy gotowy farsz.
Krok 3
Po zmiękczeniu papieru ryżowego w letniej wodzie, formujemy sajgonki nakładając farsz i zawijając. Gotowe smażymy na głębokim oleju do zarumienienia i chrupkości. Podajemy z warzywami, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej