Składniki
null
2 łyżki
null
1.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
800 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.
Krok 2
Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.
Krok 3
Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej