Dorsz zapiekany w mlecznym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w mlecznym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

800 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.

Krok 2

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.

Krok 3

Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej