Dorsz zapiekany w mlecznym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w mlecznym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

800 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.

Krok 2

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.

Krok 3

Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej