
Składniki
null
2 łyżki
null
1.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
800 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.
Krok 2
Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.
Krok 3
Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej