Dorsz zapiekany w mlecznym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

800 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.

Krok 2

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.

Krok 3

Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej