
Składniki
null
2 łyżki
null
1.5 szklanki
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
800 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.
Krok 2
Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.
Krok 3
Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.
Krok 4
Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej