Dorsz zapiekany w mlecznym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz zapiekany w mlecznym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

800 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło stop, wymieszaj z mąką, rozprowadź z mlekiem, zagotuj mieszając. Dopraw solą, wymieszaj z serem.

Krok 2

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, ułóż w nim rybę, posól.

Krok 3

Sos mleczny wymieszaj ze śmietaną, posiekanym koperkiem, zalej rybę.

Krok 4

Zapiekaj w piekarniku 35 minut w temperaturze 190 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz zapiekany w mlecznym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej