Sok z buraka i pomidora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z buraka i pomidora

Autor: Sokuś

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie myję pomidory oraz buraki. Potem obieram je ze skórki (nie dotyczy pomidorów).

Krok 2

Wszystko wrzucam do blendera i blenduję przez 3 minuty.

Krok 3

Do smaku dodaję łyżkę kwasku cytrynowego (najlepiej by był on w postaci płynu, wtedy oszczędzicie sobie mieszania i prawdopodobnie wyjdzie wam smaczniej). Soku wystarczy dla ok. 4 osób. Smacznego! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej