Sok z buraka i pomidora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z buraka i pomidora

Autor: Sokuś

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie myję pomidory oraz buraki. Potem obieram je ze skórki (nie dotyczy pomidorów).

Krok 2

Wszystko wrzucam do blendera i blenduję przez 3 minuty.

Krok 3

Do smaku dodaję łyżkę kwasku cytrynowego (najlepiej by był on w postaci płynu, wtedy oszczędzicie sobie mieszania i prawdopodobnie wyjdzie wam smaczniej). Soku wystarczy dla ok. 4 osób. Smacznego! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa chrzanowa z jajkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej