Sok z buraka i pomidora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z buraka i pomidora

Autor: Sokuś

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie myję pomidory oraz buraki. Potem obieram je ze skórki (nie dotyczy pomidorów).

Krok 2

Wszystko wrzucam do blendera i blenduję przez 3 minuty.

Krok 3

Do smaku dodaję łyżkę kwasku cytrynowego (najlepiej by był on w postaci płynu, wtedy oszczędzicie sobie mieszania i prawdopodobnie wyjdzie wam smaczniej). Soku wystarczy dla ok. 4 osób. Smacznego! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z ogórków
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej