Sok z buraka i pomidora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z buraka i pomidora

Autor: Sokuś

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie myję pomidory oraz buraki. Potem obieram je ze skórki (nie dotyczy pomidorów).

Krok 2

Wszystko wrzucam do blendera i blenduję przez 3 minuty.

Krok 3

Do smaku dodaję łyżkę kwasku cytrynowego (najlepiej by był on w postaci płynu, wtedy oszczędzicie sobie mieszania i prawdopodobnie wyjdzie wam smaczniej). Soku wystarczy dla ok. 4 osób. Smacznego! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej