Sok z buraka i pomidora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sok z buraka i pomidora

Autor: Sokuś

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku dokładnie myję pomidory oraz buraki. Potem obieram je ze skórki (nie dotyczy pomidorów).

Krok 2

Wszystko wrzucam do blendera i blenduję przez 3 minuty.

Krok 3

Do smaku dodaję łyżkę kwasku cytrynowego (najlepiej by był on w postaci płynu, wtedy oszczędzicie sobie mieszania i prawdopodobnie wyjdzie wam smaczniej). Soku wystarczy dla ok. 4 osób. Smacznego! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sok z buraka i pomidora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej