Burger z kaszy bulgur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger z kaszy bulgur

Autor: jedz.pysznie

ratingratingratingratingrating

8

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

3 listków

3 plastry

3 łyżki

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety przygotowuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pomidora i cebulę kroję w plastry. Bułkę grilluję na patelni.

Krok 3

Bułkę smaruję sosem, wykładam sałatę i usmażony kotlet na wierzch wykładam cebulę i pomidora. Podaję z ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger z kaszy bulgur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej