
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 listków
3 plastry
3 łyżki
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety przygotowuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Pomidora i cebulę kroję w plastry. Bułkę grilluję na patelni.
Krok 3
Bułkę smaruję sosem, wykładam sałatę i usmażony kotlet na wierzch wykładam cebulę i pomidora. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kotlety z kaszy bulgur Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej