Sałatka porowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka porowa

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

5 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Pory kroimy w plasterki, solimy, odstawiamy na 15 min.

Krok 2

W międzyczasie kroimy w kostkę jajka i jabłko.

Krok 3

Odciskamy sok z pora dodajemy kukurydzę, jabłko, jajka, majonez, musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka porowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej