Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

28

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

25 gramów

65 mililitrów

75 mililitrów

25 gramów

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżeczki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Drożdże pokrusz, dodaj szczyptę cukru i zalej odrobiną mleka - odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło oraz jogurt. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Następnie podziel na równe kulki.

Krok 2

Farsz: Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj kukurydzę, przecier oraz przyprawę. Wymieszaj i duś przez kilka minut.

Krok 3

Formowanie chlebków: Rozciągnij każdą kulę na płaski placek, nałóż około łyżeczki farszu i zwiń na kształt bułeczki. Piecz na suchej patelni na złocisty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej