Chlebki marokańskie z warzywnym nadzieniem
łatwe
180 osób zapisało

Składniki
250 gramów
25 gramów
65 mililitrów
75 mililitrów
25 gramów
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżeczki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: Drożdże pokrusz, dodaj szczyptę cukru i zalej odrobiną mleka - odstaw na kilka minut. Do miski wsyp mąkę, wlej resztę mleka, rozpuszczone masło oraz jogurt. Zagnieć ciasto i odstaw na 15 minut. Następnie podziel na równe kulki.
Krok 2
Farsz: Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Dodaj kukurydzę, przecier oraz przyprawę. Wymieszaj i duś przez kilka minut.
Krok 3
Formowanie chlebków: Rozciągnij każdą kulę na płaski placek, nałóż około łyżeczki farszu i zwiń na kształt bułeczki. Piecz na suchej patelni na złocisty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa pikantna grubo mielona Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej