Aromatyczne bułeczki z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bułeczki z pesto

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 opakowania

100 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. W misce przygotowujemy składniki na ciasto, dodajemy drożdże, całość zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe ciasto przykrywamy, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

Krok 2

Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, dzielimy na 9 równych części. Formujemy okrągłe bułeczki. Spłaszczamy szklanką tworząc zagłębienie- poszerzamy je palcami

Krok 3

W zagłębienie nakładamy pesto oraz ser. Rozsypujemy pestki dyni. Przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy na 20 minut do napuszenia.

Krok 4

Wyrośnięte bułeczki pieczemy 20-25 minut w temperaturze 20 stopni termoobieg- aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi sosem bądź oliwą z oliwek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej