
Składniki
500 gramów
300 mililitrów
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 opakowania
100 gramów
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. W misce przygotowujemy składniki na ciasto, dodajemy drożdże, całość zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe ciasto przykrywamy, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Krok 2
Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, dzielimy na 9 równych części. Formujemy okrągłe bułeczki. Spłaszczamy szklanką tworząc zagłębienie- poszerzamy je palcami
Krok 3
W zagłębienie nakładamy pesto oraz ser. Rozsypujemy pestki dyni. Przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy na 20 minut do napuszenia.
Krok 4
Wyrośnięte bułeczki pieczemy 20-25 minut w temperaturze 20 stopni termoobieg- aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi sosem bądź oliwą z oliwek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej