Aromatyczne bułeczki z pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bułeczki z pesto

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 opakowania

100 gramów

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie. W misce przygotowujemy składniki na ciasto, dodajemy drożdże, całość zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Gotowe ciasto przykrywamy, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

Krok 2

Wyrośnięte ciasto chwilę zagniatamy, dzielimy na 9 równych części. Formujemy okrągłe bułeczki. Spłaszczamy szklanką tworząc zagłębienie- poszerzamy je palcami

Krok 3

W zagłębienie nakładamy pesto oraz ser. Rozsypujemy pestki dyni. Przykrywamy cienkim ręcznikiem, odstawiamy na 20 minut do napuszenia.

Krok 4

Wyrośnięte bułeczki pieczemy 20-25 minut w temperaturze 20 stopni termoobieg- aż będą rumiane. Podajemy z ulubionymi sosem bądź oliwą z oliwek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bułeczki z pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej