Chleb a’la pizza z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb a’la pizza z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

1 opakowanie

50 gramów

50 mililitrów

100 gramów

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę pszenną i gryczaną wymieszaj z cukrem, przyprawą Knorr oraz drożdżami. Dodaj 175ml ciepłej wody i zagnieć ciasto.

Krok 2

Szparagi obierz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój w długie paski.

Krok 3

Sos Knorr połącz z połową szklanki wody i śmietanką. Zagotuj i dodaj na koniec masło.

Krok 4

Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj cienko. Zrób dziurki w cieście za pomocą widelca. Na wierzchu posmaruj sosem, połóż szparagi i piecz w 220 stopniach przez ok 15 minut.

Krok 5

Po upieczeniu połóż na wierzchu plasterki łososia i kiełki buraka. Podawaj jako pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb a’la pizza z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona dynia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb a’la pizza z łososiemChleb a’la pizza z łososiem

W kuchni uwielbiamy niespodzianki! Dziś łączymy to, co najlepsze w pieczywie oraz pizzy. Zaskakująca kombinacja? Możemy mieć pewność, że będzie pysznie i interesująco. Aromatyczna kompozycja ziół, kiełków oraz świeżych szparagów jest gwarancją kulinarnego sukcesu.

Dla kogo?

To zdecydowanie mniej wymagająca wersja pizzy, więc doceni ją każdy, kto stara się ograniczać czas spędzany w kuchni do minimum. Wystarczy chwila przygotowań, a reszta sama się piecze. Takie przepisy zachęcają do kolejnych eksperymentów.

Na jaką okazję?

Jak wiadomo, pizza najlepiej smakuje w towarzystwie! Przygotuj ją, gdy zaprosiłeś znajomych na pogaduchy albo wspólne oglądanie ulubionego serialu.

Czy wiesz, że?

Samodzielne wyhodowanie kiełków jest prostsze, niż się wydaje. Wystarczy odrobina miejsca oraz prosta kiełkownika, by po kilku dniach cieszyć się ich smakiem.

Dla urozmaicenia:

Kiełki buraka to dopiero początek. Spróbuj także kiełków rzodkiewki, lucerny, brokułu lub ciecierzycy.