
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
1 opakowanie
50 gramów
50 mililitrów
100 gramów
25 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę pszenną i gryczaną wymieszaj z cukrem, przyprawą Knorr oraz drożdżami. Dodaj 175ml ciepłej wody i zagnieć ciasto.
Krok 2
Szparagi obierz i odetnij zdrewniałe końcówki. Pokrój w długie paski.
Krok 3
Sos Knorr połącz z połową szklanki wody i śmietanką. Zagotuj i dodaj na koniec masło.
Krok 4
Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj cienko. Zrób dziurki w cieście za pomocą widelca. Na wierzchu posmaruj sosem, połóż szparagi i piecz w 220 stopniach przez ok 15 minut.
Krok 5
Po upieczeniu połóż na wierzchu plasterki łososia i kiełki buraka. Podawaj jako pizzę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chleb a’la pizza z łososiem
W kuchni uwielbiamy niespodzianki! Dziś łączymy to, co najlepsze w pieczywie oraz pizzy. Zaskakująca kombinacja? Możemy mieć pewność, że będzie pysznie i interesująco. Aromatyczna kompozycja ziół, kiełków oraz świeżych szparagów jest gwarancją kulinarnego sukcesu.
Dla kogo?
To zdecydowanie mniej wymagająca wersja pizzy, więc doceni ją każdy, kto stara się ograniczać czas spędzany w kuchni do minimum. Wystarczy chwila przygotowań, a reszta sama się piecze. Takie przepisy zachęcają do kolejnych eksperymentów.
Na jaką okazję?
Jak wiadomo, pizza najlepiej smakuje w towarzystwie! Przygotuj ją, gdy zaprosiłeś znajomych na pogaduchy albo wspólne oglądanie ulubionego serialu.
Czy wiesz, że?
Samodzielne wyhodowanie kiełków jest prostsze, niż się wydaje. Wystarczy odrobina miejsca oraz prosta kiełkownika, by po kilku dniach cieszyć się ich smakiem.
Dla urozmaicenia:
Kiełki buraka to dopiero początek. Spróbuj także kiełków rzodkiewki, lucerny, brokułu lub ciecierzycy.