Frytki z selera i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z selera i marchewki

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

marynata do selera:

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

marynata do marchewki:

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa w słupki i wymieszaj je w oddzielnych miskach w marynatach.

Krok 2

Piecz w 180°C przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionym sosem [u mnie czosnkowy]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej