Frytki z selera i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z selera i marchewki

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

marynata do selera:

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

marynata do marchewki:

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa w słupki i wymieszaj je w oddzielnych miskach w marynatach.

Krok 2

Piecz w 180°C przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionym sosem [u mnie czosnkowy]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej