
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
marynata do selera:
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
marynata do marchewki:
0.5 łyżeczki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój warzywa w słupki i wymieszaj je w oddzielnych miskach w marynatach.
Krok 2
Piecz w 180°C przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionym sosem [u mnie czosnkowy]
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej