Frytki z selera i marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z selera i marchewki

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

marynata do selera:

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

marynata do marchewki:

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa w słupki i wymieszaj je w oddzielnych miskach w marynatach.

Krok 2

Piecz w 180°C przez ok. 30 minut. Podawaj z ulubionym sosem [u mnie czosnkowy]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z selera i marchewki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej