Wrap z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z chrupiącym kurczakiem

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

5 listki

1 garść

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Przygotuj tortillę, rozsmaruj na niej awokado.

Krok 3

Kolejno układaj składniki: sałata, kurczak, pomidor. Posyp serem, polej ulubionym sosem i zwiń tortillę.

Krok 4

Przypiecz na patelni bądź w opiekaczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej