Zapiekane bolońskie risotto z ziołami
łatwe
124 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
3 łyżki
100 mililitrów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż na rozgrzanej patelni. Smaż do momentu, gdy woda odparuje.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, ryż, 100 ml wody oraz żeby danie nabrało ziołowego smaku i idelanej konsystencji Fix Knorr. Zagotuj.
Krok 3
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj w temp. 180 °C przez 15 minut.
Dobra rada:
Dodaj do potrawy posiekaną papryczkę chilli a risotto nabierze ostrego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej