Rogaliki inne niż wszystkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rogaliki inne niż wszystkie

Autor: Paulina Józefowicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiewany 2.5 szklanki mąki do miski

Krok 2

Dodajemy miękkie masło lub margarynę

Krok 3

Dodajemy serek homogenizowany

Krok 4

Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia

Krok 5

Wszystko razem ugniatamy

Krok 6

Gotowe ciasto wałkujemy

Krok 7

Wycinamy trójkąty

Krok 8

Na każdym z trójkątów wykładamy po łyżeczce powideł śliwkowych

Krok 9

Zawijamy w rogaliki

Krok 10

Pieczemy 20 minut w 180°

Krok 11

Do ozdoby smarujemy lukrem z cukru pudru i cytryny i posypujemy ulubionymi dodatkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej