Rogaliki inne niż wszystkie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rogaliki inne niż wszystkie

Autor: Paulina Józefowicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesiewany 2.5 szklanki mąki do miski

Krok 2

Dodajemy miękkie masło lub margarynę

Krok 3

Dodajemy serek homogenizowany

Krok 4

Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia

Krok 5

Wszystko razem ugniatamy

Krok 6

Gotowe ciasto wałkujemy

Krok 7

Wycinamy trójkąty

Krok 8

Na każdym z trójkątów wykładamy po łyżeczce powideł śliwkowych

Krok 9

Zawijamy w rogaliki

Krok 10

Pieczemy 20 minut w 180°

Krok 11

Do ozdoby smarujemy lukrem z cukru pudru i cytryny i posypujemy ulubionymi dodatkami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rogaliki inne niż wszystkie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej