
Składniki
2.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przesiewany 2.5 szklanki mąki do miski
Krok 2
Dodajemy miękkie masło lub margarynę
Krok 3
Dodajemy serek homogenizowany
Krok 4
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, proszek do pieczenia
Krok 5
Wszystko razem ugniatamy
Krok 6
Gotowe ciasto wałkujemy
Krok 7
Wycinamy trójkąty
Krok 8
Na każdym z trójkątów wykładamy po łyżeczce powideł śliwkowych
Krok 9
Zawijamy w rogaliki
Krok 10
Pieczemy 20 minut w 180°
Krok 11
Do ozdoby smarujemy lukrem z cukru pudru i cytryny i posypujemy ulubionymi dodatkami
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej