Czerwone Pesto z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone Pesto z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory osącz z zalewy i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i zmiksuj.

Krok 3

Dodaj umyte i osuszone listki bazylii, odrobinę oliwy cytrynowej i dopraw sos do smaku.

Krok 4

Wymieszaj ze startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej