
Składniki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory osącz z zalewy i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i zmiksuj.
Krok 3
Dodaj umyte i osuszone listki bazylii, odrobinę oliwy cytrynowej i dopraw sos do smaku.
Krok 4
Wymieszaj ze startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej