
Składniki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory osącz z zalewy i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i zmiksuj.
Krok 3
Dodaj umyte i osuszone listki bazylii, odrobinę oliwy cytrynowej i dopraw sos do smaku.
Krok 4
Wymieszaj ze startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej