Czerwone Pesto z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone Pesto z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory osącz z zalewy i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wymieszaj z posiekanym czosnkiem i zmiksuj.

Krok 3

Dodaj umyte i osuszone listki bazylii, odrobinę oliwy cytrynowej i dopraw sos do smaku.

Krok 4

Wymieszaj ze startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone Pesto z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Tort makowy z budyniem
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej