Sos po mieszczańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos po mieszczańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

2 łyżki

30 gramów

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bryndzę utrzyj ze śmietaną.

Krok 2

Rodzynki opłucz i odsącz. Dodaj do utartej bryndzy.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem i chrzanem. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos po mieszczańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej