Sos huzarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

50 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, opłucz, zalej wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotuj. Ostudź i rozdrobnij.

Krok 2

Natkę posiekaj, a rodzynki opłukaj.

Krok 3

Marchew połącz z majonezem, śmietaną, rodzynkami i natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie z granatem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej