
Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
50 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew umyj, opłucz, zalej wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotuj. Ostudź i rozdrobnij.
Krok 2
Natkę posiekaj, a rodzynki opłukaj.
Krok 3
Marchew połącz z majonezem, śmietaną, rodzynkami i natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj sok cytrynowy, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej