
Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
50 gramów
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew umyj, opłucz, zalej wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotuj. Ostudź i rozdrobnij.
Krok 2
Natkę posiekaj, a rodzynki opłukaj.
Krok 3
Marchew połącz z majonezem, śmietaną, rodzynkami i natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj sok cytrynowy, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej