Sos huzarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

50 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, opłucz, zalej wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotuj. Ostudź i rozdrobnij.

Krok 2

Natkę posiekaj, a rodzynki opłukaj.

Krok 3

Marchew połącz z majonezem, śmietaną, rodzynkami i natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej