Sos huzarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos huzarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 szklanki

50 gramów

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, opłucz, zalej wrzącą wodą z dodatkiem mleka i ugotuj. Ostudź i rozdrobnij.

Krok 2

Natkę posiekaj, a rodzynki opłukaj.

Krok 3

Marchew połącz z majonezem, śmietaną, rodzynkami i natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj sok cytrynowy, sól oraz cukier i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos huzarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej