Sos paprykowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos paprykowy

Autor: mirela

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

20 dekagramów

1 sztuka

7 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyć, oczyścić a następnie zmielić przez maszynkę do mięsa wraz z czosnkiem. Wrzucić do garnka i dodać cukier, sól, listki i olej.

Krok 2

Gotować 15 minut.

Krok 3

Po 15 minutach dodać ocet i przecier pomidorowy, gotować jeszcze 8-10 minut. Sos gotowy. Wspaniały do mięsa i wędlin na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos paprykowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej