Sos szparagowy do mięsa, makaronu - przepis - Przepisy.pl pixel

Sos szparagowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.

Sos szparagowy - Krok 1

Krok 2

Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Sos szparagowy - Krok 2

Krok 3

Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę.

Sos szparagowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szparagowySos szparagowy

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.