Sos szparagowy do mięsa, makaronu - przepis - Przepisy.pl pixel

Sos szparagowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.

Sos szparagowy - Krok 1

Krok 2

Wrzuć szparagi i gotuj około 15 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Sos szparagowy - Krok 2

Krok 3

Przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, migdały, pieprz Cayenne, wlej wino i zmiksuj na gładką jednolitą masę.

Sos szparagowy - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Moin

    Moin , 31.05.2025

    Jest super do makaronu

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szparagowySos szparagowy

Bulion Knorr zagotuj z cukrem, pieprzem, papryką mieloną, masłem i sokiem z cytryny.