Ostry czerwony sos indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry czerwony sos indyjski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

1 sztuka

6 łyżeczek

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.

Krok 3

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Krok 4

Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej