Ostry czerwony sos indyjski

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

0

6 łyżeczek

0

0.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 1

Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.

Krok 1

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Krok 1

Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę. 

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej