Ostry czerwony sos indyjski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

1 sztuka

6 łyżeczek

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.

Krok 3

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Krok 4

Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej