Ostry czerwony sos indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry czerwony sos indyjski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

1 sztuka

6 łyżeczek

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.

Krok 3

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Krok 4

Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej