
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
2 sztuki
null
1 sztuka
6 łyżeczek
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.
Krok 3
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
Krok 4
Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej