
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
2 sztuki
null
1 sztuka
6 łyżeczek
2 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.
Krok 3
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.
Krok 4
Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej