Ostry czerwony sos indyjski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostry czerwony sos indyjski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżeczki

2 sztuki

null

1 sztuka

6 łyżeczek

2 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Sos chilli, imbir, czosnek, cebulę, papryczki, kolendrę i sól zmiksuj.

Krok 3

Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj.

Krok 4

Dodać sok z cytryny i śmietanę, zmiksuj na gładką masę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostry czerwony sos indyjski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chrupiące Bajgle z sezamem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej