Hiszpański pikantny sos z papryczką chili - przepis | Przepisy.pl pixel

Hiszpański pikantny sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj dokładnie z ketchupem i dopraw na ostro do smaku papryką i pieprzem.

Krok 2

Możesz dodać kilka kropel tabasco, jeżeli chcesz aby sos był jeszcze bardziej pikantny lub użyć więcej ostrego ketchupu.

Krok 3

Udekoruj posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej