Hiszpański pikantny sos z papryczką chili - przepis | Przepisy.pl pixel

Hiszpański pikantny sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj dokładnie z ketchupem i dopraw na ostro do smaku papryką i pieprzem.

Krok 2

Możesz dodać kilka kropel tabasco, jeżeli chcesz aby sos był jeszcze bardziej pikantny lub użyć więcej ostrego ketchupu.

Krok 3

Udekoruj posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpański pikantny sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej