Krewetki czosnkowe

- Krok 1Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.
- Krok 2Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.
- Krok 3Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Liść laurowy z Turcji
Wieńce z wawrzynu zdobiły kiedyś czoła zwycięzców olimpiad. Dziś ich listki to niezastąpiony dodatek do wielu dań – zwłaszcza zup, bigosów, sosów czy gulaszy. Rozetrzyj je w dłoniach, a uwolnisz esencjonalne olejki. Ten smak przeniesie Cię wprost na tureckie stragany, których bogaty asortyment przyprawia o zawrót głowy!