
Składniki
12 sztuk
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.

Krok 3
Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej