Krewetki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki czosnkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
714 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

487 osób wydrukowało

Pobierz pdf

986 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.

Krewetki czosnkowe - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.

Krewetki czosnkowe - Krok 2

Krok 3

Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Krewetki czosnkowe - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Jaro

    Jaro , 13.07.2024

    Można podać z kaszą kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebuniuniuniu HQ

    Sebuniuniuniu HQ , 13.02.2020

    Ale z czym to podawac? Same krewetki??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki czosnkoweKrewetki czosnkowe

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.