
Składniki
12 sztuk
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
150 mililitrów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2
Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.

Krok 3
Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej