Krewetki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki czosnkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
714 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

490 osób wydrukowało

Pobierz pdf

988 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.

Krewetki czosnkowe - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.

Krewetki czosnkowe - Krok 2

Krok 3

Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Krewetki czosnkowe - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Jaro

    Jaro , 13.07.2024

    Można podać z kaszą kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebuniuniuniu HQ

    Sebuniuniuniu HQ , 13.02.2020

    Ale z czym to podawac? Same krewetki??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki czosnkoweKrewetki czosnkowe

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.