Krewetki czosnkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki czosnkowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

710 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

480 osób wydrukowało

Pobierz pdf

965 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

0.5 pęczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.

Krewetki czosnkowe - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku pokrój w cieniutkie plasterki. Chilli oczyść, opłucz, usuń pestki. Strąk drobno posiekaj.

Krewetki czosnkowe - Krok 2

Krok 3

Krewetki smaż na całej oliwie z oliwek z listkiem laurowym, czosnkiem i chilli około 3 minut. Na końcu posyp posiekaną kolendrą. Podawaj na ciepło lub na zimno.

Krewetki czosnkowe - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Jaro

    Jaro , 13.07.2024

    Można podać z kaszą kuskus

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebuniuniuniu HQ

    Sebuniuniuniu HQ , 13.02.2020

    Ale z czym to podawac? Same krewetki??

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki czosnkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Quiche z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki czosnkoweKrewetki czosnkowe

Krewetki dobrze oczyść i umyj. Posyp przyprawą Knorr.