Pikantne placki z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne placki z surimi

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1.5 szklanki

1 łyżka

2.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto.

Krok 2

Surimi odwijamy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.

Krok 3

Patelnię rozgrzewamy i spryskujemy niewielka ilością oleju. Łyżka nakładamy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki na ostro
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej