Pikantne placki z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne placki z surimi

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1.5 szklanki

1 łyżka

2.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto.

Krok 2

Surimi odwijamy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.

Krok 3

Patelnię rozgrzewamy i spryskujemy niewielka ilością oleju. Łyżka nakładamy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej