Pikantne placki z surimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne placki z surimi

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1.5 szklanki

1 łyżka

2.5 szklanki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto.

Krok 2

Surimi odwijamy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.

Krok 3

Patelnię rozgrzewamy i spryskujemy niewielka ilością oleju. Łyżka nakładamy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne placki z surimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej