
Składniki
5 łyżek
2 szczypty
1 sztuka
3 szczypty
1.5 szklanki
1 łyżka
2.5 szklanki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę, przyprawy, dodajemy mleko i wbijamy jajko. Składniki mieszamy trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto.
Krok 2
Surimi odwijamy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ciasta. Mieszamy.
Krok 3
Patelnię rozgrzewamy i spryskujemy niewielka ilością oleju. Łyżka nakładamy placki i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej