Okoń zapiekany ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń zapiekany ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

500 mililitrów

200 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w mleku i gotuj do lekkiego zgęstnienia, po czym dodaj 100 gram startego żółtego sera i poczekaj, aż się rozpuści.

Krok 2

Filety przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek.

Krok 3

Rozmrożone liście szpinaku rozłóż na rybne filety.

Krok 4

Zalej sosem serowym rybę ze szpinakiem, posyp posiekaną pietruszką i pozostałym startym serem.

Krok 5

Piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj z gotowanymi ziemniakami w mundurkach z odrobiną masełka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej