Okoń zapiekany ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń zapiekany ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

55 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

500 mililitrów

200 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w mleku i gotuj do lekkiego zgęstnienia, po czym dodaj 100 gram startego żółtego sera i poczekaj, aż się rozpuści.

Krok 2

Filety przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek.

Krok 3

Rozmrożone liście szpinaku rozłóż na rybne filety.

Krok 4

Zalej sosem serowym rybę ze szpinakiem, posyp posiekaną pietruszką i pozostałym startym serem.

Krok 5

Piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj z gotowanymi ziemniakami w mundurkach z odrobiną masełka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej