Okoń zapiekany ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń zapiekany ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 gramów

500 mililitrów

200 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

10 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść zawartość opakowania Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w mleku i gotuj do lekkiego zgęstnienia, po czym dodaj 100 gram startego żółtego sera i poczekaj, aż się rozpuści.

Krok 2

Filety przełóż do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek.

Krok 3

Rozmrożone liście szpinaku rozłóż na rybne filety.

Krok 4

Zalej sosem serowym rybę ze szpinakiem, posyp posiekaną pietruszką i pozostałym startym serem.

Krok 5

Piecz w piekarniku przez 20 minut w 180 °C. Podawaj z gotowanymi ziemniakami w mundurkach z odrobiną masełka.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń zapiekany ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej