Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

10 sztuk

2 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Dodaj do ziemniaków Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Do masy ziemniaczanej dodaj mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Formę porcelanową, długą i wąską, skrop lekko oliwą i wysyp bułką tartą.

Krok 5

Wyłóż masę ziemniaczano-mięsną i uklep dokładnie w formie. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 1h.

Krok 6

Po tym czasie zdejmij folię, posyp po wierzchu startym serem i połówkami pomidorków. Ponownie piecz w 200 °C przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej