Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

10 sztuk

2 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Dodaj do ziemniaków Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Do masy ziemniaczanej dodaj mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Formę porcelanową, długą i wąską, skrop lekko oliwą i wysyp bułką tartą.

Krok 5

Wyłóż masę ziemniaczano-mięsną i uklep dokładnie w formie. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 1h.

Krok 6

Po tym czasie zdejmij folię, posyp po wierzchu startym serem i połówkami pomidorków. Ponownie piecz w 200 °C przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi z soczewicą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej