Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

10 sztuk

2 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Dodaj do ziemniaków Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Do masy ziemniaczanej dodaj mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Formę porcelanową, długą i wąską, skrop lekko oliwą i wysyp bułką tartą.

Krok 5

Wyłóż masę ziemniaczano-mięsną i uklep dokładnie w formie. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 1h.

Krok 6

Po tym czasie zdejmij folię, posyp po wierzchu startym serem i połówkami pomidorków. Ponownie piecz w 200 °C przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej