Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami
łatwe
95 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
120 gramów
10 sztuk
2 łyżki
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 2
Dodaj do ziemniaków Fix Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Do masy ziemniaczanej dodaj mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj masę.
Krok 4
Formę porcelanową, długą i wąską, skrop lekko oliwą i wysyp bułką tartą.
Krok 5
Wyłóż masę ziemniaczano-mięsną i uklep dokładnie w formie. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 1h.
Krok 6
Po tym czasie zdejmij folię, posyp po wierzchu startym serem i połówkami pomidorków. Ponownie piecz w 200 °C przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej