Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

120 gramów

10 sztuk

2 łyżki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Dodaj do ziemniaków Fix Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Do masy ziemniaczanej dodaj mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulę, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj masę.

Krok 4

Formę porcelanową, długą i wąską, skrop lekko oliwą i wysyp bułką tartą.

Krok 5

Wyłóż masę ziemniaczano-mięsną i uklep dokładnie w formie. Piecz pod przykryciem z folii aluminiowej w 180 °C przez 1h.

Krok 6

Po tym czasie zdejmij folię, posyp po wierzchu startym serem i połówkami pomidorków. Ponownie piecz w 200 °C przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bochenek mięsny ze słodkimi ziemniakami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej