Chleb z krewetkami z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

201 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb z krewetkami z czosnkiemChleb z krewetkami z czosnkiem

Z czym kojarzy Ci się kuchnia hiszpańska? Czy są to wspaniałe owoce, warzywa, ryby, oliwa, owoce morza, a może przede wszystkim podejście do jedzenia? To w końcu w Hiszpanii narodził się zwyczaj podawania tapas. To drobne przekąski, warzywa, mini kanapki czy kawałki omletów, podawane w barach, w których ludzie spotykają się wieczorami. Spróbuj sam przygotować niektóre z nich, np. chleb z krewetkami i czosnkiem. To danie bardzo proste i pyszne. Wystarczy kilka składników dobrej jakości: krewetki, np. koktajlowe, pikantna kiełbasa pepperoni, czosnek oraz świeży wiejski chleb. Jeśli jest taka potrzeba, obierz krewetki. Podsmaż je z pepperoni i czosnkiem i dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz koperkiem i pietruszką, albo też innymi ziołami. Na talerzu ułóż kromki chleba i nałóż na nie krewetki. Skrop cytryną lub serwuj z cząstkami owoców. Chleb z owocami morza i czosnkiem to świetny sposób na przekąskę w trakcie dnia lub smaczną kolację. Przekonaj się, inspirując się naszym sprawdzonym przepisem!