Chleb z krewetkami z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chleb z krewetkami z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
231 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Homiłki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb z krewetkami z czosnkiemChleb z krewetkami z czosnkiem

Z czym kojarzy Ci się kuchnia hiszpańska? Czy są to wspaniałe owoce, warzywa, ryby, oliwa, owoce morza, a może przede wszystkim podejście do jedzenia? To w końcu w Hiszpanii narodził się zwyczaj podawania tapas. To drobne przekąski, warzywa, mini kanapki czy kawałki omletów, podawane w barach, w których ludzie spotykają się wieczorami. Spróbuj sam przygotować niektóre z nich, np. chleb z krewetkami i czosnkiem. To danie bardzo proste i pyszne. Wystarczy kilka składników dobrej jakości: krewetki, np. koktajlowe, pikantna kiełbasa pepperoni, czosnek oraz świeży wiejski chleb. Jeśli jest taka potrzeba, obierz krewetki. Podsmaż je z pepperoni i czosnkiem i dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz koperkiem i pietruszką, albo też innymi ziołami. Na talerzu ułóż kromki chleba i nałóż na nie krewetki. Skrop cytryną lub serwuj z cząstkami owoców. Chleb z owocami morza i czosnkiem to świetny sposób na przekąskę w trakcie dnia lub smaczną kolację. Przekonaj się, inspirując się naszym sprawdzonym przepisem!