Chleb z krewetkami z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

199 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.

Chleb z krewetkami z czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chleb z krewetkami z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chleb z krewetkami z czosnkiemChleb z krewetkami z czosnkiem

Z czym kojarzy Ci się kuchnia hiszpańska? Czy są to wspaniałe owoce, warzywa, ryby, oliwa, owoce morza, a może przede wszystkim podejście do jedzenia? To w końcu w Hiszpanii narodził się zwyczaj podawania tapas. To drobne przekąski, warzywa, mini kanapki czy kawałki omletów, podawane w barach, w których ludzie spotykają się wieczorami. Spróbuj sam przygotować niektóre z nich, np. chleb z krewetkami i czosnkiem. To danie bardzo proste i pyszne. Wystarczy kilka składników dobrej jakości: krewetki, np. koktajlowe, pikantna kiełbasa pepperoni, czosnek oraz świeży wiejski chleb. Jeśli jest taka potrzeba, obierz krewetki. Podsmaż je z pepperoni i czosnkiem i dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz koperkiem i pietruszką, albo też innymi ziołami. Na talerzu ułóż kromki chleba i nałóż na nie krewetki. Skrop cytryną lub serwuj z cząstkami owoców. Chleb z owocami morza i czosnkiem to świetny sposób na przekąskę w trakcie dnia lub smaczną kolację. Przekonaj się, inspirując się naszym sprawdzonym przepisem!