
Składniki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie łyżki oliwy rozgrzej na patelni, dodaj posiekany czosnek oraz pepperoni.

Krok 2
Krewetki posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut.

Krok 3
Dołóż krewetki i smaż do momentu, kiedy zabarwią się na czerwono i będą gotowe. Pod koniec smażenia dodaj dla wzmocnienia smaku posiekane zioła.

Krok 4
Rozgrzej na patelni oliwę i włóż chleb, opiecz z dwóch stron. Ułóż na nim gotowe krewetki, skrop cytryną.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chleb z krewetkami z czosnkiem
Z czym kojarzy Ci się kuchnia hiszpańska? Czy są to wspaniałe owoce, warzywa, ryby, oliwa, owoce morza, a może przede wszystkim podejście do jedzenia? To w końcu w Hiszpanii narodził się zwyczaj podawania tapas. To drobne przekąski, warzywa, mini kanapki czy kawałki omletów, podawane w barach, w których ludzie spotykają się wieczorami. Spróbuj sam przygotować niektóre z nich, np. chleb z krewetkami i czosnkiem. To danie bardzo proste i pyszne. Wystarczy kilka składników dobrej jakości: krewetki, np. koktajlowe, pikantna kiełbasa pepperoni, czosnek oraz świeży wiejski chleb. Jeśli jest taka potrzeba, obierz krewetki. Podsmaż je z pepperoni i czosnkiem i dopraw do smaku sokiem z cytryny oraz koperkiem i pietruszką, albo też innymi ziołami. Na talerzu ułóż kromki chleba i nałóż na nie krewetki. Skrop cytryną lub serwuj z cząstkami owoców. Chleb z owocami morza i czosnkiem to świetny sposób na przekąskę w trakcie dnia lub smaczną kolację. Przekonaj się, inspirując się naszym sprawdzonym przepisem!