Płatki róży w cieśnie naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki róży w cieśnie naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.

Krok 2

Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.

Krok 3

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.

Krok 4

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.

Krok 5

Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.

Krok 6

Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej