
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 szklanka
500 mililitrów
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.
Krok 2
Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.
Krok 3
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.
Krok 4
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.
Krok 5
Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.
Krok 6
Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej