Płatki róży w cieśnie naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.

Krok 2

Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.

Krok 3

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.

Krok 4

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.

Krok 5

Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.

Krok 6

Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Sałatka grecka z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej