
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 szklanka
500 mililitrów
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.
Krok 2
Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.
Krok 3
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.
Krok 4
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.
Krok 5
Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.
Krok 6
Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej