Płatki róży w cieśnie naleśnikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Płatki róży w cieśnie naleśnikowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szklanka

500 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.

Krok 2

Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.

Krok 3

Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.

Krok 4

Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.

Krok 5

Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.

Krok 6

Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki róży w cieśnie naleśnikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej