
Składniki
5 łyżek
1 szczypta
1 szklanka
500 mililitrów
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oberwij płatki róż i sparz wrzątkiem.
Krok 2
Ze szklanki cukru i połowy szklanki wody przygotuj syrop, a następnie zanurz w nim róże.
Krok 3
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, jajek, szczypty proszku do pieczenia i soli.
Krok 4
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż i tępą stroną noża zbierz nasionka. Dołóż do ciasta.
Krok 5
Płatki róż wyjmij z syropu i oddaj do ciasta.
Krok 6
Na rozgrzanym oleju smaż uformowane placki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej