
Składniki
4 łyżki
1 litr
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z litra mleka Kinga odlała pół szklanki i dodała do niego dwa budynie i cukier. Dokładnie wymieszała. Resztę mleka zagotowała z masłem. Gdy mleko zawrzało wlała do niego wymieszany proszek. Ciągle mieszając doprowadziła do wrzenia. Budyń przelała do 4 przygotowanych pucharków.
Krok 2
Mąż nie lubi żadnych posypek na budyniu więc dostał sam budyń (po przemyśleniu polał sobie likierem Wiśnie W Czekoladzie - mniam), ja poprosiłam o same wiórki kokosowe a Kinia posypała sobie kokosem zmieszanym z czekoladą. Deser prosty a taki pyszny... Córka idzie w moje ślady! Miłej niedzieli
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej