Składniki
4 łyżki
1 litr
6 łyżek
2 sztuki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z litra mleka Kinga odlała pół szklanki i dodała do niego dwa budynie i cukier. Dokładnie wymieszała. Resztę mleka zagotowała z masłem. Gdy mleko zawrzało wlała do niego wymieszany proszek. Ciągle mieszając doprowadziła do wrzenia. Budyń przelała do 4 przygotowanych pucharków.
Krok 2
Mąż nie lubi żadnych posypek na budyniu więc dostał sam budyń (po przemyśleniu polał sobie likierem Wiśnie W Czekoladzie - mniam), ja poprosiłam o same wiórki kokosowe a Kinia posypała sobie kokosem zmieszanym z czekoladą. Deser prosty a taki pyszny... Córka idzie w moje ślady! Miłej niedzieli
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej