Budyniowa fantazja Kingi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyniowa fantazja Kingi

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 litr

6 łyżek

2 sztuki

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z litra mleka Kinga odlała pół szklanki i dodała do niego dwa budynie i cukier. Dokładnie wymieszała. Resztę mleka zagotowała z masłem. Gdy mleko zawrzało wlała do niego wymieszany proszek. Ciągle mieszając doprowadziła do wrzenia. Budyń przelała do 4 przygotowanych pucharków.

Krok 2

Mąż nie lubi żadnych posypek na budyniu więc dostał sam budyń (po przemyśleniu polał sobie likierem Wiśnie W Czekoladzie - mniam), ja poprosiłam o same wiórki kokosowe a Kinia posypała sobie kokosem zmieszanym z czekoladą. Deser prosty a taki pyszny... Córka idzie w moje ślady! Miłej niedzieli

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyniowa fantazja Kingi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej