
Składniki
null
null
200 gramów
200 gramów
1 szklanka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie. Osącz.
Krok 2
Ser wymieszaj razem z waniliowym serkiem homogenizowany, dodaj do makaronu i przełóż na talerze.
Krok 3
Jagody oprósz cukrem i wymieszaj w kubku.
Krok 4
Ułóż na wierzchu każdej porcji, w razie potrzeby dosłódź. Podawaj na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej