Słodki makaron z serem i jagodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodki makaron z serem i jagodami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko solonej wodzie. Osącz.

Krok 2

Ser wymieszaj razem z waniliowym serkiem homogenizowany, dodaj do makaronu i przełóż na talerze.

Krok 3

Jagody oprósz cukrem i wymieszaj w kubku.

Krok 4

Ułóż na wierzchu każdej porcji, w razie potrzeby dosłódź. Podawaj na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodki makaron z serem i jagodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej