Ciasteczka z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dziurką

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

150 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Mąkę i cukier puder należy przesiać, dodać do nich masło. Całość posiekać nożem (my zrobiliśmy to mikserem). Zagnieść ciasto. Rozwałkować (trzeba podsypać ciasto mąką, żeby się nie kleiło)

Krok 2

W połowie ciasta wykrawać kółka, a w drugiej kółka z serduszkiem. Kółka piec przez 14 minut, a te z serduszkami 12 minut (krótszy czas pieczenia nie zjara ich za bardzo)

Krok 3

Po ostygnięciu kółka posmarować łyżeczką dżemu i dokleić do nich te z serduszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej