Ciasteczka z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dziurką

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

150 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Mąkę i cukier puder należy przesiać, dodać do nich masło. Całość posiekać nożem (my zrobiliśmy to mikserem). Zagnieść ciasto. Rozwałkować (trzeba podsypać ciasto mąką, żeby się nie kleiło)

Krok 2

W połowie ciasta wykrawać kółka, a w drugiej kółka z serduszkiem. Kółka piec przez 14 minut, a te z serduszkami 12 minut (krótszy czas pieczenia nie zjara ich za bardzo)

Krok 3

Po ostygnięciu kółka posmarować łyżeczką dżemu i dokleić do nich te z serduszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
tort naleśnikowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej