Ciasteczka z dziurką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dziurką

Autor: a dupa rośnie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

150 gramów

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Mąkę i cukier puder należy przesiać, dodać do nich masło. Całość posiekać nożem (my zrobiliśmy to mikserem). Zagnieść ciasto. Rozwałkować (trzeba podsypać ciasto mąką, żeby się nie kleiło)

Krok 2

W połowie ciasta wykrawać kółka, a w drugiej kółka z serduszkiem. Kółka piec przez 14 minut, a te z serduszkami 12 minut (krótszy czas pieczenia nie zjara ich za bardzo)

Krok 3

Po ostygnięciu kółka posmarować łyżeczką dżemu i dokleić do nich te z serduszkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dziurką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej