
Składniki
400 gramów
250 gramów
150 gramów
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Mąkę i cukier puder należy przesiać, dodać do nich masło. Całość posiekać nożem (my zrobiliśmy to mikserem). Zagnieść ciasto. Rozwałkować (trzeba podsypać ciasto mąką, żeby się nie kleiło)
Krok 2
W połowie ciasta wykrawać kółka, a w drugiej kółka z serduszkiem. Kółka piec przez 14 minut, a te z serduszkami 12 minut (krótszy czas pieczenia nie zjara ich za bardzo)
Krok 3
Po ostygnięciu kółka posmarować łyżeczką dżemu i dokleić do nich te z serduszkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej