
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej