Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej