
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej