Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa dahl
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej