Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć pod zimna woda i obrać. Pokroić na ćwiarteczki i wyjąc nasiona. Miąższ z jabłek pokroić w słupki i podlać delikatnie sokiem z cytryny. Do miękkiej margaryny dodać sol i cukier, ucierać. Wciąż ucierając dodawać powoli jajka, make, proszek do pieczenia, make ziemniaczana i skórkę cytrynowa. Okrągłą blaszkę posmarować tłuszczem i włożyć do niej wyrobione ciasto. Na wierzch ciasta położyć słupkowe jabłka i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20-25minut w temperaturze 180stC. Do garnuszka włożyć masło, śmietanę i cukier i gotować ok 3 minuty. Do masła ze śmietaną wrzucić płatki kukurydziane i wymieszać dokładnie. Po skończeniu pieczenia blachę wyjąć, polać ciasto masa z płatkami i wstawić ponownie do piekarnika na około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłecznik z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej