Słodkie placuszki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie placuszki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

200 gramów

600 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj razem z mlekiem, mąką i szczyptą soli, ciasto powinno mieć gęstość ciasta na racuchy, jeśli jest zbyt rzadkie dodaj jeszcze mąki.

Krok 2

Truskawki oczyść, umyj i osusz, potnij w plasterki.

Krok 3

Wymieszaj z ciastem i kładź łyżką małe placuszki na rozgrzany tłuszcz.

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obu stron. Oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej