Słodkie placuszki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie placuszki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

200 gramów

600 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj razem z mlekiem, mąką i szczyptą soli, ciasto powinno mieć gęstość ciasta na racuchy, jeśli jest zbyt rzadkie dodaj jeszcze mąki.

Krok 2

Truskawki oczyść, umyj i osusz, potnij w plasterki.

Krok 3

Wymieszaj z ciastem i kładź łyżką małe placuszki na rozgrzany tłuszcz.

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obu stron. Oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej