Składniki
null
null
3 sztuki
200 gramów
600 gramów
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj razem z mlekiem, mąką i szczyptą soli, ciasto powinno mieć gęstość ciasta na racuchy, jeśli jest zbyt rzadkie dodaj jeszcze mąki.
Krok 2
Truskawki oczyść, umyj i osusz, potnij w plasterki.
Krok 3
Wymieszaj z ciastem i kładź łyżką małe placuszki na rozgrzany tłuszcz.
Krok 4
Smaż na złoty kolor z obu stron. Oprósz cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej