Słodkie placuszki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie placuszki z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

3 sztuki

200 gramów

600 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj razem z mlekiem, mąką i szczyptą soli, ciasto powinno mieć gęstość ciasta na racuchy, jeśli jest zbyt rzadkie dodaj jeszcze mąki.

Krok 2

Truskawki oczyść, umyj i osusz, potnij w plasterki.

Krok 3

Wymieszaj z ciastem i kładź łyżką małe placuszki na rozgrzany tłuszcz.

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obu stron. Oprósz cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie placuszki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa mleczna z makaronem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej