
Składniki
1 szczypta
1 kilogram
4 plastry
3 szklanki
8 plastrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zimnego arbuza pokroić na 8 plastrów. Położyć na dnie kufla lub szklanki. Posypać lekko kakao. Położyć wafle, ile się chce.
Krok 2
Do wysokiego naczynia wlać 3/4 zimnego mleka, dodać zawartość bitej śmietany w proszku. Ubić bitą śmietaną i dodać do szklanki. Zostawić trochą (ok. salaterkę). Przykryć waflami.
Krok 3
Pokroić truskawki na 2 połowy i położyć na waflach . Truskawki przykryć waflami lub posypać kakao.
Krok 4
Resztę zostawionej śmietany miksujemy z 2 łyżkami kakao. Powstaje czekoladowa bita śmietana :) Bita śmietana ma uzyskać czekoladowy kolor. Dodajemy do szklanki.
Krok 5
Można przyozdobić truskawką lub posypać kakao. Nie radzę zostawiać tego deseru w lodówce na więcej niż 1 godzinę. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej