
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obrać ze skóry . Umyć truskawki i usunąć szypułki.
Krok 2
Pomarańcze rozdzielić na ćwiartki , a truskawki przekroić na pół
Krok 3
Do pucharka dodać 2 kulki lodów i przyozdobić pomarańczą i truskawkami
Krok 4
skropić sokiem z cytryny , i polać polewą czekoladową . SMACZNEGO !!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej