
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obrać ze skóry . Umyć truskawki i usunąć szypułki.
Krok 2
Pomarańcze rozdzielić na ćwiartki , a truskawki przekroić na pół
Krok 3
Do pucharka dodać 2 kulki lodów i przyozdobić pomarańczą i truskawkami
Krok 4
skropić sokiem z cytryny , i polać polewą czekoladową . SMACZNEGO !!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























