
Składniki
1 łyżka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżeczki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obrać ze skóry . Umyć truskawki i usunąć szypułki.
Krok 2
Pomarańcze rozdzielić na ćwiartki , a truskawki przekroić na pół
Krok 3
Do pucharka dodać 2 kulki lodów i przyozdobić pomarańczą i truskawkami
Krok 4
skropić sokiem z cytryny , i polać polewą czekoladową . SMACZNEGO !!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej