
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomarańcze obrać ze skóry . Umyć truskawki i usunąć szypułki.
Krok 2
Pomarańcze rozdzielić na ćwiartki , a truskawki przekroić na pół
Krok 3
Do pucharka dodać 2 kulki lodów i przyozdobić pomarańczą i truskawkami
Krok 4
skropić sokiem z cytryny , i polać polewą czekoladową . SMACZNEGO !!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej