Smaczny sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 gram

1 kilogram

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy jajka. Palmę z cukrem rozkręcamy do białości, a następnie wlewamy do niej wcześniej odpowiednio przygotowane jajka. Powoli, częściowo dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dwa razy przekręcamy przez maszynkę Palmę z cukrem, rozkręcamy podając żółtka, a następnie, po trochu, ser. Na końcu cytrynę wdusić i zetrzeć skórę. Dodajemy rodzynki, budyń z kartoflanką. Można piec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej