Smaczny sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 gram

1 kilogram

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy jajka. Palmę z cukrem rozkręcamy do białości, a następnie wlewamy do niej wcześniej odpowiednio przygotowane jajka. Powoli, częściowo dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dwa razy przekręcamy przez maszynkę Palmę z cukrem, rozkręcamy podając żółtka, a następnie, po trochu, ser. Na końcu cytrynę wdusić i zetrzeć skórę. Dodajemy rodzynki, budyń z kartoflanką. Można piec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej