Smaczny sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 gram

1 kilogram

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy jajka. Palmę z cukrem rozkręcamy do białości, a następnie wlewamy do niej wcześniej odpowiednio przygotowane jajka. Powoli, częściowo dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dwa razy przekręcamy przez maszynkę Palmę z cukrem, rozkręcamy podając żółtka, a następnie, po trochu, ser. Na końcu cytrynę wdusić i zetrzeć skórę. Dodajemy rodzynki, budyń z kartoflanką. Można piec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej