
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
1 kilogram
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy jajka. Palmę z cukrem rozkręcamy do białości, a następnie wlewamy do niej wcześniej odpowiednio przygotowane jajka. Powoli, częściowo dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dwa razy przekręcamy przez maszynkę Palmę z cukrem, rozkręcamy podając żółtka, a następnie, po trochu, ser. Na końcu cytrynę wdusić i zetrzeć skórę. Dodajemy rodzynki, budyń z kartoflanką. Można piec.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej