
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 gram
1 kilogram
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy jajka. Palmę z cukrem rozkręcamy do białości, a następnie wlewamy do niej wcześniej odpowiednio przygotowane jajka. Powoli, częściowo dodajemy mąkę z proszkiem i wszystko dokładnie mieszamy. Dwa razy przekręcamy przez maszynkę Palmę z cukrem, rozkręcamy podając żółtka, a następnie, po trochu, ser. Na końcu cytrynę wdusić i zetrzeć skórę. Dodajemy rodzynki, budyń z kartoflanką. Można piec.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej