
Składniki
2 łyżeczki
500 mililitrów
500 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wafle ryżowe rozgnieć w małe kawałki.
Krok 2
Owoce pokrój w małą kostkę. Zmieszaj kefir z owocami. Osłódź.
Krok 3
Przed podaniem dodaj okruszki wafli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej