Chrupiący kefir przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kefir

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

500 mililitrów

500 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wafle ryżowe rozgnieć w małe kawałki.

Krok 2

Owoce pokrój w małą kostkę. Zmieszaj kefir z owocami. Osłódź.

Krok 3

Przed podaniem dodaj okruszki wafli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej