Chrupiący kefir przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kefir

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

500 mililitrów

500 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wafle ryżowe rozgnieć w małe kawałki.

Krok 2

Owoce pokrój w małą kostkę. Zmieszaj kefir z owocami. Osłódź.

Krok 3

Przed podaniem dodaj okruszki wafli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kefir - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej