
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
300 gramów
9 łyżek
3 łyżki
3.5 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozdzielamy. Zmielone otręby miksujemy z żółtkami, serkiem homo (150g) , słodzikiem(2 łyżki), proszkiem i aromatem kokosowym(połowa). Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wlewamy do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek (lub innych). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.
Krok 2
Po wystudzeniu nadziewamy kremem. Ja nadziewałam zwykłym rękawem do dekorowania z cieniutka końcówką.
Krok 3
Krem robimy następująco: Miksujemy resztę składników i gotowe :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























