Gwiazdki z kremem pinacolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gwiazdki z kremem pinacolada

Autor: babajaga babajaga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

9 łyżek

3 łyżki

3.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozdzielamy. Zmielone otręby miksujemy z żółtkami, serkiem homo (150g) , słodzikiem(2 łyżki), proszkiem i aromatem kokosowym(połowa). Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wlewamy do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek (lub innych). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Po wystudzeniu nadziewamy kremem. Ja nadziewałam zwykłym rękawem do dekorowania z cieniutka końcówką.

Krok 3

Krem robimy następująco: Miksujemy resztę składników i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej