Gwiazdki z kremem pinacolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gwiazdki z kremem pinacolada

Autor: babajaga babajaga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

9 łyżek

3 łyżki

3.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozdzielamy. Zmielone otręby miksujemy z żółtkami, serkiem homo (150g) , słodzikiem(2 łyżki), proszkiem i aromatem kokosowym(połowa). Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wlewamy do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek (lub innych). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Po wystudzeniu nadziewamy kremem. Ja nadziewałam zwykłym rękawem do dekorowania z cieniutka końcówką.

Krok 3

Krem robimy następująco: Miksujemy resztę składników i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej