Gwiazdki z kremem pinacolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gwiazdki z kremem pinacolada

Autor: babajaga babajaga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

9 łyżek

3 łyżki

3.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozdzielamy. Zmielone otręby miksujemy z żółtkami, serkiem homo (150g) , słodzikiem(2 łyżki), proszkiem i aromatem kokosowym(połowa). Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wlewamy do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek (lub innych). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Po wystudzeniu nadziewamy kremem. Ja nadziewałam zwykłym rękawem do dekorowania z cieniutka końcówką.

Krok 3

Krem robimy następująco: Miksujemy resztę składników i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej