Gwiazdki z kremem pinacolada przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gwiazdki z kremem pinacolada

Autor: babajaga babajaga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

9 łyżek

3 łyżki

3.5 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozdzielamy. Zmielone otręby miksujemy z żółtkami, serkiem homo (150g) , słodzikiem(2 łyżki), proszkiem i aromatem kokosowym(połowa). Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Wlewamy do silikonowych foremek w kształcie gwiazdek (lub innych). Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut.

Krok 2

Po wystudzeniu nadziewamy kremem. Ja nadziewałam zwykłym rękawem do dekorowania z cieniutka końcówką.

Krok 3

Krem robimy następująco: Miksujemy resztę składników i gotowe :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gwiazdki z kremem pinacolada - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej