Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką

Autor: zabulka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

beza:

1 szklanka

5 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: ubijamy 5 białek (na sztywno) dodajemy 5 żółtek, cukier i olej wymieszany z octem.

Krok 2

W osobnej misce mieszamy mąki + proszek do pieczenia. Do jajek wrzucamy mąki, proszek i mieszamy drewnianą łyżką (INACZEJ NIE WYJDZIE). Mieszamy mniej więcej 2-3 min. Wlewany do formy. Nie musi być posmarowana tłuszczem, ale ja daje troszkę oleju i rozprowadzam po całej blasze i posypuję bułką.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Po upieczeniu od razu wyjmujemy na deskę.

Krok 4

PIERZYNKA: brzoskwinie (6-7 połówek) układamy na biszkopcie. Ubijamy 4 białka i dodajemy cukier. Na pokrojone i rozłożone na biszkopcie brzoskwinki wlewany białka i wstawiamy do pieca (który cały czas chodzi rozgrzany) na 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy, odstawiamy na 10 min i gotowe ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej