Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką

Autor: zabulka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 szklanka

beza:

1 szklanka

5 sztuk

1 szklanka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: ubijamy 5 białek (na sztywno) dodajemy 5 żółtek, cukier i olej wymieszany z octem.

Krok 2

W osobnej misce mieszamy mąki + proszek do pieczenia. Do jajek wrzucamy mąki, proszek i mieszamy drewnianą łyżką (INACZEJ NIE WYJDZIE). Mieszamy mniej więcej 2-3 min. Wlewany do formy. Nie musi być posmarowana tłuszczem, ale ja daje troszkę oleju i rozprowadzam po całej blasze i posypuję bułką.

Krok 3

Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 25-30 min. Po upieczeniu od razu wyjmujemy na deskę.

Krok 4

PIERZYNKA: brzoskwinie (6-7 połówek) układamy na biszkopcie. Ubijamy 4 białka i dodajemy cukier. Na pokrojone i rozłożone na biszkopcie brzoskwinki wlewany białka i wstawiamy do pieca (który cały czas chodzi rozgrzany) na 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy, odstawiamy na 10 min i gotowe ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Magiczny i szybki biszkopcik z brzoskwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej