
Składniki
1.5 szklanki
4 sztuki
4 szklanki
3 sztuki
750 gramów
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż upraż na patelni by stał się brązowy.
Krok 2
Dodaj mleko i mąkę.
Krok 3
Czekoladę zetrzyj na tarce i dosypuj stopniowo do mąki z mlekiem i ryżem.
Krok 4
Następnie dosyp cukier trzcinowy.
Krok 5
Gdy ciasto zgęstnieje wlej 4 jajka.
Krok 6
Dwa posiekane liście Alg wrzuć do masy.
Krok 7
Całość przełóż do blachy piecz w 200 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu posyp algami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej