Ciasto ryżowo czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto ryżowo czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

4 sztuki

4 szklanki

3 sztuki

750 gramów

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż upraż na patelni by stał się brązowy.

Krok 2

Dodaj mleko i mąkę.

Krok 3

Czekoladę zetrzyj na tarce i dosypuj stopniowo do mąki z mlekiem i ryżem.

Krok 4

Następnie dosyp cukier trzcinowy.

Krok 5

Gdy ciasto zgęstnieje wlej 4 jajka. 

Krok 6

Dwa posiekane liście Alg wrzuć do masy.

Krok 7

Całość przełóż do blachy piecz w 200 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu posyp algami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto ryżowo czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lasagne szpinakowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej