Brownie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brownie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.

Krok 2

Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.

Krok 3

Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.

Krok 4

Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej