Brownie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

6 sztuk

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.

Krok 2

Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.

Krok 3

Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.

Krok 4

Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej