Składniki
100 gramów
6 sztuk
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku do gotowania na parze rozpuść czekolady z masłem.
Krok 2
Do miseczki wbij jaja i ubij mikserem. W trakcie dodaj mąkę oraz cukier.
Krok 3
Do masy z jajek dolej ostudzoną czekoladę oraz posiekane orzechy i wymieszaj.
Krok 4
Spód blachy do pieczenia wyłóż pergaminem. Na niego wlej ciasto i piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Ciasto ostudź, usuń pergamin i pokrój na kwadraty. Podawaj na ciepło lub zimno.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej