Gorące mini doughnuts przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorące mini doughnuts

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1.25 szklanki

1.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.25 łyżeczki

3 łyżki

0.25 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj proszek dopieczenia, sodę, mąkę, sól oraz resztę przypraw. Wsyp do tego brązowy cukier.

Krok 2

Osobno wymieszaj masło, jajko oraz maślankę i dodaj do suchej mieszanki. Jeszcze raz wszystko dobrze razem wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej olej w głębokim rondlu i smaż porcjami po kilka sztuk ciastka. Jedno ciastko to mniej więcej jedna czubata łyżka ciasta.

Krok 4

Odsącz pączki na papierowym ręczniku.

Krok 5

Wsyp do woreczka cukier, wkładaj tam pączki i potrząsaj, aby cukier je oblepił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszony kurczak z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej