
Składniki
6 szklanek
1 sztuka
0.25 łyżeczki
1.25 szklanki
1.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
2 łyżki
0.25 łyżeczki
3 łyżki
0.25 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj proszek dopieczenia, sodę, mąkę, sól oraz resztę przypraw. Wsyp do tego brązowy cukier.
Krok 2
Osobno wymieszaj masło, jajko oraz maślankę i dodaj do suchej mieszanki. Jeszcze raz wszystko dobrze razem wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej olej w głębokim rondlu i smaż porcjami po kilka sztuk ciastka. Jedno ciastko to mniej więcej jedna czubata łyżka ciasta.
Krok 4
Odsącz pączki na papierowym ręczniku.
Krok 5
Wsyp do woreczka cukier, wkładaj tam pączki i potrząsaj, aby cukier je oblepił.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























