Gorące mini doughnuts przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gorące mini doughnuts

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 szklanek

1 sztuka

0.25 łyżeczki

1.25 szklanki

1.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

2 łyżki

0.25 łyżeczki

3 łyżki

0.25 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj proszek dopieczenia, sodę, mąkę, sól oraz resztę przypraw. Wsyp do tego brązowy cukier.

Krok 2

Osobno wymieszaj masło, jajko oraz maślankę i dodaj do suchej mieszanki. Jeszcze raz wszystko dobrze razem wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej olej w głębokim rondlu i smaż porcjami po kilka sztuk ciastka. Jedno ciastko to mniej więcej jedna czubata łyżka ciasta.

Krok 4

Odsącz pączki na papierowym ręczniku.

Krok 5

Wsyp do woreczka cukier, wkładaj tam pączki i potrząsaj, aby cukier je oblepił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gorące mini doughnuts - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej